top of page

about

Mijn werk kenmerkt zich door een eigen stijl met robuuste, gesloten vormen en een ruw ogende huid in aardse kleuren.

De eigen uitdrukking is voor mij van belang.

Ik wilde als kind graag uitvinder worden. Ik tekende en knutselde graag. Ik heb nu een eigen lijn voor mijzelf uit mogen vinden.

Mechanismen zijn een belangrijke inspiratiebron.

Ook mislukkingen geven daarbij inspiratie. Er moeten oplossingen bedacht worden. Het creëren is een zoektocht. Daarin staan balans, eenvoud, de relatie tot de ruimte er omheen en het samenspel tussen de onderdelen centraal.

De titels van de werken bestaan uit een combinatie van letters en een cijfer: bijvoorbeeld HFB 2,  RDN 1 en HEF 3. Het zijn meer aanduidingen dan titels.

Ik wil namelijk geen betekenissen toevoegen.

Een kunstenaar moet niet gaan vertellen wat de kijker erin moet zien.

Voor mij zitten er vaak persoonlijke herinneringen in; Zoals de verbintenis met de mensen om mij heen. Of overwicht. Of eenzaamheid. Datalles is voor iemand anders niet zo belangrijk. Zodra een werk klaar is, is mijn zoektocht voorbij. Het resultaat is gevonden, uitgevonden. De relatie die ik ermee had, gaat over; anderen gaan er dan een nieuwe relatie mee aan. Het werk gaat gezien worden. Kijkers krijgen er nieuwe gevoelens bij. Aan mijn zoektocht is een eind gekomen. Ik kan weer verder, aan iets nieuws beginnen.

Joyce Altheer

Joyce Altheer
bottom of page